3 FORESTILLINGER 2015 /

FREDAG 3.
JULI Kl. 19.00
LØRDAG 4.
JULI Kl. 19.00
SØNDAG 5.
JULI Kl. 17.00

2 TIMES SPILLETID / 1 PAUSE

FREMFØRES PÅ NORSK

BILLETTER KJØPES HER

ELSKOVSDRIKKEN
av G. Donizetti

Opera Di Setra satser igjen og setter opp en hel opera på setra i Svarthammerlia sommeren 2015. Valget falt på G. Donizettis komiske opera Elskovsdrikken - ”L´elisir d´amore”. Operaen er en av hans mest fremførte, har innslag av neapolitansk-inspirerte melodier og er breddfull av vidd og sjarme. Vi lover at den i god Opera Di Setra-ånd blir godt tilrettelagt setermiljøet og en lokal anekdote eller to kan forekomme.

Operaen passer svært godt oppe på setra med hovedpersonen, Nemorino, som er en ung bonde, forelsket i Adina. Adina er derimot mer interessert i den forbipasserende sersjanten Belcore, til Nermorinos forargelse. Plutselig dukker den omreisende kvakksalveren Dulcamara opp. Han tar oppstilling på setra og imponerer alle med sin magiske eliksir som kan helbrede de mange forskjellige plager og sykdommer – alt fra søvnløshet til impotens. Nemorino spør diskret om Dulcamara også har en kjærlighetsdrikk, og Dulcamara selger ham en magisk drikk som skal få alle piker til å forelske seg i ham innen 24 timer. Drikken har straks en oppkvikkende virkning på den sjalu Nemorino, for eliksiren Dulcamara har solgt ham er i virkeligheten kun bordeaux-vin.

Dette er første akt av operaen. Hvordan det hele går får du se på Operascenen i Svarthammerlia 3. 4. Og 5. Juli 2015. Vi lover mange sprell, musikk, fantastiske arier, duetter og ensembler. Solistrekka er suveren. De leser du om vidre ned på siden.


VELKOMMEN!
SOLISTENE

MATHIAS GILLEBO
(NEMORINO)

Mathias Gillebo engasjeres jevnlig til oratorier, pasjoner og messer med ledende dirigenter og orkestre. Han har vært solist ved bl.a. Risør Kammermusikkfest, Ultimafestivalen, Nordland Musikkfestuke, Fartein Valen-festivalen m.fl. I 2013 gjorde han sin debut ved Den Norske Opera som Daniel i Robin Hood av Frank Schwemmer.

Gillebo har master i opera fra Operahøgskolen i Oslo 2011 og bachelor i utøvende klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole 2008.


VIGDIS UNSGÅRD
(ADINA)

Vigdis Unsgård er en 26 år gammel lyrisk sopran fra Trondheim. Våren 2013 avsluttet hun sin bachelorgrad i Opera ved Norges Musikkhøgskole og ved Operahøgskolen i Oslo (KHiO). I Mai 2015 vil hun også ha en mastergrad fra Operahøgskolen. Vigdis gjorde sin første store rolle i 2012 som "Lucie" i Opera Trøndelags produksjon av "Olav Engelbrektsson". Hun har også sunget en rekke andre roller.
 
I oktober 2013 hadde hun sin debut på DNO&B. Vigdis er tatt opp som solistpraktikant ved  DNO&B for sesongen 15/16.


ESPEN LANGVIK
(DR. DULCAMARA)

Espen Langvik har siden han debuterte ved Den Norske Opera som Danilo i Den glade enke, markert seg som en av Norges ledende unge sangere. På kort tid har han tilegnet seg et bredt repertoar som spenner fra Dr. Malatesta i Don Pasquale, Harlekin i Ariadne auf Naxos, Tarquinius i The Rape of Lucretia, til tittelrollen i Barberen i Sevilla.

Espen Langvik er utdannet fra Rogaland Musikkonservatorium, Statens Operahøgskole i Oslo og Mannes College of Music i New York.


LARS
EGGEN
(BELCORE)

Tylldøle med mastergrad fra NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Har jobbet ved en rekke distriktsoperaer i Norge og mottatt flere stipender bla.Trondheim kommunes kulturstipend 2013. Han var en av prisvinnerene i den internasjonale sangkonkuransen "International Voice competition Kammeroper Schloss Rheinsberg"


INGRID
EGGEN
(GIANETTA)

Oppvokst i Tylldalen, bor for tiden i Levanger og studerer bachelor i Faglærer i musikk fra Høgskolen i Nord- Trøndelag. Har tidligere studert rytmisk korledelse ved HiNT og Det Jyske Musikkenservatorium i Aalborg. Deltatt i tidligere oppsetninger av Opera di Setra, kursholder for «Alle kan synge» og har jobbet som guide ved Ringve museum.Starter til  høsten på 3-årig utdannelse ved Complete Vocal Institute i København. 


EVA
HOLM FOOSNÆS
(PIANO)

Eva er fra Steinkjer og utdannet pianist og komponist fra NTNU i Trondheim, Conservatorio di Musica di Perugia og Robert Schumann Hochschule für Musik i Düsseldorf. Hun jobber som freelance repetitør og akkompagnatør og jobber mye med sangere og kor.


MAY TORIL
HORTEN
(BUDEIE)

KRISTIN
SKRIVERVIK
(BUDEIE)

JUNI
HJERTAGER
(BUDEIE)

SYNNØVE LUNDA
JENSSEN
(BUDEIE)

KRISTINA
HORTEN
(PRESENTATØR)

RANNVEIG
HJERTAGER
(PRESENTATØR)


RONALD
RØRVIK
(REGI)

Ronald har vært tilknyttet en rekke norske distriktoperascener fra tidlig på 1990 tallet. Her har han ofte, i tillegg til å være regissør, også vært kunstnerisk rådgiver. Denne funksjonen har han også hos ODS. Han har vært ansatt ved DNO&B hvor han har hatt en rekke regioppgaver. Han var regissør ved uroppføringen av Olav Trygvason i 2001, en forestilling som også ble produsert for fjærnsyn.


TONI
HERLOFSON
(KOREOGRAF)

Norsk danser og koreograf. Hun danset ved Nasjonalballetten fra 1968-88. Som koreograf har hun hatt oppgaver ved DNO&B. Hun har også koreografert for det norske teateret, Oslo nye teater, Verdal teaterlag, NRK , Musikkteateret og mange flere.


ANNE
SPETS
(KOSTYME)

Utdannet ved Ist. Marangoni di disegno i Como, Milano. En rekke kostyme og scenografi oppdrag i Trondheim for bla. Tso Musikkteater. Jobbet flere år som kostymedesigner ved Operaen i Kristiansund med f.eks. Carmen og Madama Butterfly. Leder og produsent for Operaskolen ved Opera Trøndelag. Scenografi og kostymer for Olav Engelbrektson og Tryllefløyten begge for Opera Trøndelag.