3 FORESTILLINGER /
ERSGARD, STJØRDAL

TORSDAG 11.
AUGUST Kl. 20.00
FREDAG 12. AUGUST Kl. 19.00
SØNDAG 14. AUGUST Kl. 16.00

2 TIMES SPILLETID / 1 PAUSE
FREMFØRES PÅ NORSK

BILLETTER HER

I SAMMARBEID MED
OPERA TRØNDELAG

SOMMER I TYROL


En operette av Ralph Benatzky

Regi: Ronald Rørvik

Opera Di Setra setter opp sin første operette. Hva passer vel bedre på setra enn lederhosen, kubjeller, friluft,  jodling og smektende toner! Vi har med oss noen av landets beste operasangere, melkekyr og operabudeier.


Velkommen til fjells. 
SOLISTENE

NINA
SÆTHERHAUG
(JOSEPHA)

Mezzosopran fra Trondheim. Bachelor fra NMH. Våren 2008 deburterte Nina på Drottningholm Slottsteater i Stockholm som Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna. Vinteren 2009 ble hun uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm. Nina er mye brukt som solist i både opera og kirkemusikk og har en omfattende konsertvirksomhet også som lied sanger.


LARS
EGGEN
(LEOPOLD)

Tylldøle med mastergrad fra NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Har jobbet ved en rekke distriktsoperaer i Norge og mottatt flere stipender bla.Trondheim kommunes kulturstipend 2013. Han var en av prisvinnerene i den internasjonale sangkonkuransen "International Voice competition Kammeroper Schloss Rheinsberg"


OLE MORTEN
VELDE
(DR. SIEDLER)

Ole Morten Velde er født og oppvokst på Karmøy. Hans studier i musikk startet med en bachelorgrad i sang ved Grieg Akademiet i Bergen. Deretter flyttet han til det Kongelige Danske Musikkonsertvatorium i København hvor han fullførte en master. Sommeren 2013 ble han uteksaminert fra operaakademiet ved den Kongelige Opera i København. Ole Morten gjorde sin opera debut i 2011 som Don Ottavio. I 2013 gjorde han Remendado i Carmen og Roderigo i Otello ved den Kongelige Opera i København.


LISE GRANDEN
BERG
(OTHILIE)

Sopran fra Dombås. Hun studerte sang ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og fortsatte siden sine studier ved Operahøgskolen i Oslo. Har gjort flere store roller på scenen bl.a. Violetta i La Traviata, Musetta i La Boheme, Pamina i Tryllefløyten, tittelrollen i Suor Angelica, Lucie i Olav Engelbrektson med flere. Hun har sunget ved Den norske opera & ballett samt ved de fleste distrikt og regionsoperaene i Norge.
TROND
GUDEVOLD
(GIESECKE)KARIANNA
SOMMERRO
(KLÄRCHEN)

Karianna Sommerro kommer fra Trondheim. Hun er utdannet sanger og skuespiller ved Bårdar International og Bårdar Akademiet. Karianna har erfaring fra bl.a. Trøndelag Teater, Opera Trøndelag og Den kulturelle skolesekken. Som 11-åring spilte hun Lille Cosette i Les Misérables og har senere bl.a. hatt tittelrollen i operaen Askepott av Peter Maxwell Davies. I fjor sommer var hun dansende Ellen i musikkspillet Elden på Røros. Mottok Sparebank1 SMN sitt talentstipend for 2016.

ÅSMUND LOCKERT
ROHDE
(SIGISMUND)

Åsmund er Rørosgutt. Han er utdannet sanger/skuespiller ved Bårdar International og Bårdar Akademiet i Oslo.
Åsmund har vært aktiv innenfor teatermiljøet på Røros hvor han har vært med i flere produksjoner, blant annet musikkspillet "Elden". I 2013 gjorde han rollen som "Medusa" i "Askepott - en barneopera" ved Tynset Kulturhus. 


INGRID
EGGEN
(KATHI)

Oppvokst i Tylldalen, bor nå i Levanger. Utdannet Faglærer i musikk fra Høgskolen i Nord- Trøndelag. Har tidligere studert rytmisk korledelse ved HiNT/ Det Jyske Musikkenservatorium i Aalborg. Jobber som sanger, sangpedagog og dirigent. Kursholder for «Alle kan synge», Trondheim. Startet høsten 2015 på en 3-årig sanger/ sanglærerutdanning ved Complete Vocal Institute i København. Mottok høsten 2015 Sparebanken Hedmarks Talentstipend.

SUNNIVA
UNSGÅRD
(GJESTESOLIST)

ARNE
EGGEN
(ORDFØRER)

HALVOR
HORTEN
(REISELEDER)

ARNE KRISTIAN
HORTEN
(HINZELMANN)

BRAGE
HORTEN
(PICCOLO)SETERKOR

SYNNØVE LUNDA
JENSSEN
KRISTINA HORTEN
JULIE
SKOGSRUD
MAY TORILL
HORTEN

MAGNAR TRONSMOEN
JOHAN NESTEBY

TURISTKOR FRA RINGSAKEROPERAENS OPERAKOR

RANVEIG LILLESVEEN
KRISTIN ØSTHAGEN
KARI HAAGENSEN


ANDERS
ANDERSEN
LARS ADELSØN


I ORKESTERET

EVA
HOLM FOOSNÆS
(KAPELLMESTER)

Eva er fra Steinkjer og utdannet pianist og komponist fra NTNU i Trondheim, Conservatorio di Musica di Perugia og Robert Schumann Hochschule für Musik i Düsseldorf. Hun jobber som freelance repetitør og akkompagnatør og jobber mye med sangere og kor.FRIDE
JOHANSEN
(FIOLIN)MARKUS
TEKSUM
(BASS)

Opprinnelig fra Sunndalsøra, bor nå i Levanger. Har bachelor i ”Faglærer i musikk” fra Nord Universitet. Er hovedsakelig bandmusiker som har mye erfaring innenfor live og studioarbeid. Har spilt mye innenfor flere sjangere og ulike besetninger. Har også erfaring som scenearbeider samt lyd og lys. Sist som scenetekniker under Opera Trøndelags produksjon ”Flaggermusen”. Jobber våren 2016 med innspilling av eget materiale.
ERLAND
HORTEN
(SLAGVERK)


RONALD
RØRVIK
(REGI)

Ronald har vært tilknyttet en rekke norske distriktoperascener fra tidlig på 1990 tallet. Her har han ofte, i tillegg til å være regissør, også vært kunstnerisk rådgiver. Denne funksjonen har han også hos ODS. Han har vært ansatt ved DNO&B hvor han har hatt en rekke regioppgaver. Han var regissør ved uroppføringen av Olav Trygvason i 2001, en forestilling som også ble produsert for fjærnsyn.


TONI
HERLOFSON
(KOREOGRAF)

Norsk danser og koreograf. Hun danset ved Nasjonalballetten fra 1968-88. Som koreograf har hun hatt oppgaver ved DNO&B. Hun har også koreografert for det norske teateret, Oslo nye teater, Verdal teaterlag, NRK , Musikkteateret og mange flere.


ANNE SPETS
(KOSTYME)

Utdannet ved Ist. Marangoni di disegno i Como, Milano. En rekke kostyme og scenografi oppdrag bla. f
lere år som kost.des ved OIK» med bla Donna Baccalao og Sundbåten Syver. For Musikktesteret i Trondheim: Søster Angelica og La Boheme
For Opera Nordfjord Bla Mdm Butterfly, Carmen, Sound of Music. Scenografi/kostdes.for Fru Guri av Edøy Scenografi/kost.des for Ketil Hugaas` Slusk og Damene på Coopen. For Opera Trøndelag bla. Scenografi/kostdes for Olav Engelbrektsson og Tryllefløyten. Leder og produsent for Operaskolen ved Opera Trøndelag. Anne Spets har vært med på alle Opera Di Setras produksjoner med kostyme og scenografi.


MAREN
TOGSTAD
(SMINKE)


TIDLIGERE FREMFØRT

1. 2 og 3. Juli 2016
Svarthammerlia, Tylldalen