EN FORESTILLING I SAMMARBEID MED RINGVE MUSIKKMUSEUM


FREDAG 17.
JUNI KL. 19.00
LØRDAG 18. JUNI KL. 19.00
SØNDAG 19. JUNI KL. 13.00


2 TIMES SPILLETID / 1 PAUSE
FREMFØRES PÅ NORSK

Billettpriser: 325,- (voksen), 275,- (student/medlem av venneforeningen) 175,- (barn).

Billetter til fredag
HER
Billetter til lørdag
HER
Billetter til søndag
HER

Mer informasjon på
Ringve sine hjemmesider

FIGAROS BRYLLUP
av W. A. Mozart

Vi møter Grev Almaviva, som med sin kone grevinnen, skal på ferie "all inclusive". Han har med sine tjenere, Figaro og Susanna. De skal gifte seg på setra og det ordnes istand til bryllup men det er mang en ugle i mosen. Greven har sterke følelser for Susanna og ønsker å gjøre sitt ytterste for å møte henne privat. Når det er hektisk byggearbeid på "hotellet" og advokatene langt unna byr også dette på uante problemer. En forviklingskomedie full av misforståelser, perfekt for et museumstun med en ambisjon om å skape operakunst som alle kan elske!

VELKOMMEN

SOLISTENE

SVERRE
AAL
(GREVEN)

Sverre Johan Aal. Baryton fra Øvre-Kvam i Steinkjer. Han er utdannet ved musikkonservatoriet i Trondheim. Har vært solist ved en rekke konserter og operaoppsetninger i Midt-Norge, blant annet under Olavsfestdagene, med Trondheim Symfoniorkester og ved operaen på Steinvikholmen. Ved operaen i Kristiansund har han sunget flere roller. Han har også vært engasjert ved den Norske Opera i Oslo, samt ved Ringsakeroperaen. Våren 2013 studerte han privat hos prof. Andreas Schmidt i München. Han har mottatt stipender fra Sparebank 1 og RWE-Dea-Norge.


LISE GRANDEN
BERG
(GREVINNEN)

Sopran fra Dombås. Hun studerte sang ved Musikkonservatoriet i Trondheim, og fortsatte siden sine studier ved Operahøgskolen i Oslo. Har gjort flere store roller på scenen bl.a. Violetta i La Traviata, Musetta i La Boheme, Pamina i Tryllefløyten, tittelrollen i Suor Angelica, Lucie i Olav Engelbrektson med flere. Hun har sunget ved Den norske opera & ballett samt ved de fleste distrikt og regionsoperaene i Norge.
LARS
EGGEN
(FIGARO)

Tylldøle med mastergrad fra NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Har jobbet ved en rekke distriktsoperaer i Norge og mottatt flere stipender bla.Trondheim kommunes kulturstipend 2013. Han var en av prisvinnerene i den internasjonale sangkonkuransen "International Voice competition Kammeroper Schloss Rheinsberg"


JORUNN
TORSHEIM
(SUSANNA)

Jorunn Torsheim er utdanna fra Goldsmiths College, University of London og har en Master i sang fra Norges musikkhøgskole. Hun har spilt Susanna Sivle på film, turnert med egen operacabaret med navn "Susanna frå Sunnfjord" og endelig står Mozart sin Susanna for tur.
Jorunn har de siste årene bl.a gjort Maria Von Trapp i «The Sound of Music» og «Tryllefløyten" ved Opera Nordfjord. Tryllefløyten gjestet også Den norske opera og ballett og hun deltar fortiden i cabaretgruppen «Stilett» som nettopp har hatt nypremiere på forestillingen «Åpent landskap» ved Oslo Nye teater.
I høst ga Jorunn ut albumet «Amore e morte».NINA
SÆTHERHAUG
(CHERUBINO)

Mezzosopran fra Trondheim. Bachelor fra NMH. Våren 2008 deburterte Nina på Drottningholm Slottsteater i Stockholm som Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna. Vinteren 2009 ble hun uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm. Nina er mye brukt som solist i både opera og kirkemusikk og har en omfattende konsertvirksomhet også som lied sanger.


EVA
HOLM FOOSNÆS
(PIANO)

Eva er fra Steinkjer og utdannet pianist og komponist fra NTNU i Trondheim, Conservatorio di Musica di Perugia og Robert Schumann Hochschule für Musik i Düsseldorf. Hun jobber som freelance repetitør og akkompagnatør og jobber mye med sangere og kor.


INGRID
EGGEN
(BARBARINA)

Oppvokst i Tylldalen, bor nå i Levanger. Utdannet Faglærer i musikk fra Høgskolen i Nord- Trøndelag. Har tidligere studert rytmisk korledelse ved HiNT/ Det Jyske Musikkenservatorium i Aalborg. Jobber som sanger, sangpedagog og dirigent. Kursholder for «Alle kan synge», Trondheim. Startet høsten 2015 på en 3-årig sanger/ sanglærerutdanning ved Complete Vocal Institute i København. Mottok høsten 2015 Sparebanken Hedmarks Talentstipend.PER ARILD
LYNG
(ANTONIO)ELIN
SKINDERHAUG
(OMVISER)

MARTE
SKINDERHAUG
(OMVISER)

KARIN
SKINDERHAUG
(OMVISER)

TINE
MEDINA
(OMVISER)

KAREN
BRUSTAD MOE
(OMVISER)

ANNA CECILIE BRUSTAD MOE
(OMVISER)

RAGNHILD VADA
GRØNLIE
(OMVISER)

ENDRE AABERGE
DAHL
(BYGNINGSARBEIDER)

RICHARD SANDERS
LIODDEN
(BYGNINGSARBEIDER)


RONALD
RØRVIK
(REGI)

Ronald har vært tilknyttet en rekke norske distriktoperascener fra tidlig på 1990 tallet. Her har han ofte, i tillegg til å være regissør, også vært kunstnerisk rådgiver. Denne funksjonen har han også hos ODS. Han har vært ansatt ved DNO&B hvor han har hatt en rekke regioppgaver. Han var regissør ved uroppføringen av Olav Trygvason i 2001, en forestilling som også ble produsert for fjærnsyn.


ANNE SPETS
(KOSTYME)

Utdannet ved Ist. Marangoni di disegno i Como, Milano. En rekke kostyme og scenografi oppdrag bla. f
lere år som kost.des ved OIK» med bla Donna Baccalao og Sundbåten Syver. For Musikktesteret i Trondheim: Søster Angelica og La Boheme
For Opera Nordfjord Bla Mdm Butterfly, Carmen, Sound of Music. Scenografi/kostdes.for Fru Guri av Edøy Scenografi/kost.des for Ketil Hugaas` Slusk og Damene på Coopen. For Opera Trøndelag bla. Scenografi/kostdes for Olav Engelbrektsson og Tryllefløyten. Leder og produsent for Operaskolen ved Opera Trøndelag. Anne Spets har vært med på alle Opera Di Setras produksjoner med kostyme og scenografi.


TONI
HERLOFSON
(KOREOGRAF)

Norsk danser og koreograf. Hun danset ved Nasjonalballetten fra 1968-88. Som koreograf har hun hatt oppgaver ved DNO&B. Hun har også koreografert for det norske teateret, Oslo nye teater, Verdal teaterlag, NRK , Musikkteateret og mange flere.

TIDLIGERE FREMFØRT

4. 5 og 6. Juli 2014
Svarthammerlia, Tylldalen

GJESTESPILL VED OPERA TRØNDELAG

16. August 2015, Ersgård, Stjørdal

-
Ved disse produksjonene sang Camilla Vist grevinnen og Beate Mordal Susanna