3 FORESTILLINGER
RINGVE MUSEUM 2015/

FREDAG 10.
JULI Kl. 19.00
LØRDAG 11.
JULI Kl. 19.00
SØNDAG 12.
JULI Kl. 14.00

2 TIMES SPILLETID / 1 PAUSE
FREMFØRES PÅ NORSK

BILLETTER KJØPES
PÅ RINGVE

MER INFORMASJON HER
BARBEREN FRA SEVILLA
av G. Rossini

Vi har kledd Rossinis folkekjære opera i vår egen, nasjonale festskrud Fokeeventyret, og tar dere kjære publikum, med til en idyllisk setervang for å fylle dere med glede og varme. La deg begeistre av Espen Askeladds (Grev Almavivas) iherdige forsøk å vinne Prinsessen som ingen kunne målbinde (Rosina) og kanskje halve kongeriket attpå – men som bor hos sin strenge formynder, Storbonden selv (Bartolo).

Med god hjelp av Saueklipperen og frisøren i bygda (Figaro), legges det lure planer for å lykkes slik at stort bryllup kan feires!

VELKOMMEN
SOLISTENE

OLA MARIUS RYAN
(GREV ALMAVIVA)

Kommer fra Namskogan i Nord-Trøndelag og er idag bosatt på Stjørdal. Han har studert klassisk sang ved NTNU i Trondheim og avsluttet i juni 2007 sin mastergrad i opera ved kunsthøyskolen i Oslo. Etter dette har han hatt engasjementer ved de fleste operascener i Norge. Ola Marius mottok høsten 2012 Nord-Trøndelag fylkeskommune kunstnerstipend.


KNUT STIKLESTAD
(BARTOLO)

Opprinnelig fra Sul i Verdal, nå bosatt i Alvdal. Har gjort vel 50 ulike operaroller i Belgia, Frankrike og Nederland samt ved Den Norske Opera og de fleste norske distriktsoperaer. Av roller kan nevnes Sarastro i Tryllefløyten, Absalon i Anne Pedersdotter, Arkel i Pelleas et Melisande, samt Kark i Thora på Rimol. Knut er også mye brukt i kirkemusikksammenheng. Arbeider en del som regissør. Har satt opp bl.a. Thora på Rimol og Spelemann på taket.


LARS
EGGEN
(FIGARO)

Tylldøle med mastergrad fra NTNU i Trondheim. Har også studert ved Conservatorio di Musica di Perugia og privat ved Hochschule für Musik i Köln. Har jobbet ved en rekke distriktsoperaer i Norge og mottatt flere stipender bla.Trondheim kommunes kulturstipend 2013. Han var en av prisvinnerene i den internasjonale sangkonkuransen "International Voice competition Kammeroper Schloss Rheinsberg"


NINA SÆTHERHAUG
(ROSINA)

Mezzosopran fra Trondheim. Bachelor fra NMH. Våren 2008 deburterte Nina på Drottningholm Slottsteater i Stockholm som
Lisetta i Haydns opera Il mondo della Luna. Vinteren 2009 ble hun uteksaminert fra Operahøgskolen i Stockholm. Nina er mye brukt som solist i både opera og kirkemusikk og har en omfattende konsertvirksomhet også som lied sanger.


ARNE
EGGEN
(FANGEVOKTER)
EVA
HOLM FOOSNÆS
(PIANO)

Eva er fra Steinkjer og utdannet pianist og komponist fra NTNU i Trondheim, Conservatorio di Musica di Perugia og Robert Schumann Hochschule für Musik i Düsseldorf. Hun jobber som freelance repetitør og akkompagnatør og jobber mye med sangere og kor.


MARIT GRYTNES DULLAERT
(REGI)

Marit er sceninstruktør og koreograf fra Kristiansund. Hun har sin utdannelse fra London Arts Education School, NTNU og Stig & Sten Idelab. Hun har jobbet 20 år ved operaen i Kristiasund (1992-2012) og er nå selvstendig næringsdrivende innen scenekunst. Hun er daglig leder i
Colombine Scenekunst


ANNE
SPETS
(KOSTYME)

Utdannet ved Ist. Marangoni di disegno i Como, Milano. En rekke kostyme og scenografi oppdrag i Trondheim for bla. Tso Musikkteater. Jobbet flere år som kostymedesigner ved Operaen i Kristiansund med f.eks. Carmen og Madama Butterfly. Leder og produsent for Operaskolen ved Opera Trøndelag. Scenografi og kostymer for Olav Engelbrektson og Tryllefløyten begge for Opera Trøndelag.

TIDLIGERE FREMFØRT

5. 6 og 7. Juli 2013
Svarthammerlia, Tylldalen

GJESTESPILL VED OPERA TRØNDELAG og OSLO OPERAFESTIVAL

3. Oktober 2013, Christiania teater, Oslo
12. August 2014, Ersgård, Stjørdal